Fungerar horoskop?

Ett riktigt horoskop som ställs av en astrolog är väldigt annorlunda jämfört med de horoskop som vi kan se i olika tidningar. De enkla horoskopen i tidningarna utgår mestadels enbart från ditt soltecken, det vill säga vad för stjärntecken solen stod i när du föddes. Det innebär att om du t.e.x. är tvilling så har du samma horoskop som alla andra tvillingar på planeten. Ett horoskop som är uträknat av en astrolog är mer komplext än så och även mer personligt. Där ses alla planeternas placering vid din födsel som lika viktiga och även deras placering till varandra är beräknat. veckans horoskop med Veckorevyn är ett roligt sätt att läsa om astrologi men det berör bara ditt soltecken.

Sol, måne och stigande tecken

Ditt soltecken är givetvis viktigt när du ställer ett personligt horoskop. Även månens placering anses vara en viktig del liksom ascendenten som är den stigande planeten på horisonten vid din födsel. Om du är tvilling i ditt soltecken men har en skorpionmåne och kanske vädur som ascendent, då ger det dig en helt annan personlighet än den som vanligtvis beskrivs för tvillingar. Genom att mäta de olika planeternas aspekter till varandra kan ännu mer information utläsas om din personlighet, ditt livsöde och det går även att se planeternas framtida influenser. På samma sätt som du kan få hjälp med en radonmätning kan du få hjälp med att mäta din personlighet genom astrologins mysterier. Varenda planet spelar in i hur du upplever ditt liv. Planeterna är alla olika arketyper som spelar ut sin roll i våra liv, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Även husen i zodiaken spelar in i horoskopet.

Det är en vetenskap

Astrologi är något som många kulturer har forskat om sedan tusentals år tillbaka. Enligt de som är kunniga inom astrologi ska det benämnas som en vetenskap. Det är matematik som används för att ställa horoskop. När en astrolog beräknar horoskopet genom alla planeters position och deras förhållande till varandra blir det en komplex karta som kan kräva livslånga studier för att förstå till fullo. Det är roligt att läsa dagens horoskop med Metro till exempel, men för att få ett horoskop som är utförligt måste du få ett horoskop sammanställt från alla planeters position, aspekter och de olika husens placering. Även planeternas placering i husen spelar in. Fungerar då horoskop? Många som tvivlar på horoskopen har aldrig sett ett riktigt horoskop som vi har diskuterat i texten. Ett rätt beräknat horoskop som dessutom är förklarat av en utbildad astrolog brukar stämma förvånansvärt bra. Det kan förklara saker som din personlighet, dina styrkor och svagheter samt det bästa sättet att leva ett balanserat liv.