Att påverka sitt eget öde

Vem bestämmer över ditt öde? Att förhålla sig till profetior och förutsägelser av olika slag och samtidigt erkänna människans fria val att själv bestämma över sitt eget liv är inte en enkel sak. Hur stor möjlighet att påverka livets utgång har vi egentligen?

Vissa saker vet vi bara kommer hända, och det är inte så mycket att göra åt saken. Att alla en gång ska dö behöver ingen profet förkunna för oss. Andra saker är svårare att veta. Men en sak är klar, om du låter förutsägelser av både profetisk och fördomsfull art diktera dina val i livet kommer du begränsa dina möjligheter.

Som en så jordisk sak som ditt hår. Det är lätt att attribuera negativa känslor kring tunnhårighet till onödig fåfänga, men din kropp är en stor del av din identitet och osäkerheter kring dina fysiska framträden kan ha stor negativ påverkan på andra områden i ditt liv. Kanske har du alltid fått höra att loppet är kört: din pappa och hans pappa och hans pappa har alla tappat håret och det kommer du också göra, och så är det med det. Men du har faktiskt makt att påverka utfallet av håravfallet. Att ta en titt på https://nordichair.com/sv/hartransplantation/ kan vara en riktig ögonöppnare för dig som går runt i blind tro på släktens genetiska öde.

Hårfagra profeter

Alla är nämligen inte så lyckligt lottade på håravdelningen som exempelvis profeten Mohammed, som beskrivs som en man med tjockt och vågigt hår och yvigt skägg.

Liksom Mohammed beskrivs Jesus, en annan religiös profet, som en synnerligen hårskön man. Både i mer realistiska porträtt med tanke på hans geografiska ursprung, och den traditionellt kristna bilden av honom med långa blonda vågor i håret.

Faktiskt är långt och frodigt hår något som verkar vara ett gemensamt drag hos många profeter, i alla fall om man får lägga någon vikt vid hur de avporträtteras och beskrivs på internet. Även i dag är många medlemmar av det andliga skrået, som medier och andra självutnämnda profeter, begåvade med flödande frisyrer, och även en musikalisk profet som Thomas Di Leva stoltserar med ett stort svall.

För dig som aspirerar på en karriär som nutida profet kan ju detta verka lite avskräckande. Men kom ihåg att en profetia inte är en absolut sanning. Ditt fria val ger dig som sagt möjlighet att stoppa en negativ trend vad gäller ditt håravfall, men det kan även vara bra att ha i bakhuvudet i de fall dina egna profetior inte skulle råka falla in. Människors egen vilja kan sätta käppar i hjulen för vilken profet som helst. Och tur är väl det, med tanke på profeten Nostradamus förutsägelser för året 2021 där både en zombie-apokalyps, världsförstörande asteroider och världssvält står på schemat. Och ett virusutbrott. Vänta nu…